2009-11-13 13:53:42• hírek • Parajdi Andrea

Nem növelik a tarifákat

Jövőre is ugyanannyit kell kifizetniük az árusoknak a piaci illetékekért mint amennyit ebben az évben is fizettek. A Szatmárnémeti Közterület-fenntartó Szolgálat attól fél, hogy a magasabb tarifák elüldöznék a bérlőket.

Ahogyan az ismert, tavaly emelni kívánták volna a piaci tarifákat, azonban az intézkedés felháborodást váltott ki a piacosok körében, akik több tízen jelen voltak a témában szervezett közvitán, hogy véleményüket elmondhassák. A helyi tanács tagjai a piaci árusok elégedetlenségét látva arra törekedtek, hogy minimálisra csökkentsék az eredetileg 40 százalékosra tervezett illetéknövelést. A sok egyeztetés és számolgatás eredményeként végül a városvezetés - a piaci árusok nagy örömére - nem módosított a korábbi díjakon. Jó hír számukra, hogy 2010-ben is a tavalyi árakon bérelhetik a standjaikat.

-Mindnyájan nehéz pénzügyi helyzetben élünk, így hát félő, hogy egy esetleges tarifaemelés elijesztené a piaci árusokat. Meg akarjuk tartani a bérlőinket, ezért 2010-ben sem változtatunk a díjszabáson - mondta lapunknak Cristian Bozai-Voda, a Szatmárnémeti Közterület-fenntartó Szolgálat vezetője.

A jelenleg érvényben lévő piaci illetékeket 2007 eleje óta vezették be, amelyeknek a kiszámításakor a Szatmárnémeti Közterület-fenntartó Szolgálat működtetéséhez szükséges pénzösszegek mértékét vették alapul.  Mivel a tarifák sem növekednek így valójában fejlesztésekre sem futja -mondja az igazgató, aki arra sem lát sok esélyt, hogy 2010-ben módjukban áll majd különböző modernizálásokat végezni az egyes piacokon.


Jövő évtől sem növelik Szatmárnémetiben a piaci illetékeket.
Jövő évtől sem növelik Szatmárnémetiben a piaci illetékeket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: